Esteu aquí

Incidències dels serveis

Reordenació del trànsit a l'entorn dels carrers de Montjuïc i del Bon Viatge

 

Amb l'objectiu de continuar pacificant el trànsit rodat al barri Centre i donar prioritat als veïns i veïnes de la zona, en els propers dies es modificarà el sentit de circulació del tram del carrer de Montjuïc situat entre Bon Viatge i Previsió, quedant així tot el carrer amb un únic sentit de circulació.

També es limitarà l'horari de càrrega i descàrrega del carrer del Bon Viatge: de dilluns a divendres de 8 a 10 i de 14 a 16 h, i dissabtes, de 8 a 10 h. S'inicia igualment la gestió telemàtica d'aquestes zones amb l'aplicació SPRO per a smartphones (App Store i Google Play).

Seguim treballant per a una millor mobilitat.

 


 

Carril bici en calçada al carrer de la Creu d'en Muntaner per ampliar espai de vianants a la vorera

 

Divendres 12 de juny es realitzarà el darrer tall al trànsit al carrer de la Creu d'en Muntaner, entre el carrer Major i l'avinguda de la Generalitat.

Per seguir garantint l'espai de seguretat per als vianants, durant les properes setmanes s'executarà un carril bici a la calçada de Creu d'en Muntaner –entre Major i Francesc Macià– per tal d'alliberar espai a les voreres pels vianants i poder garantir la distancia entre persones i acomplir amb les mesures de prevenció de la COVID-19.

L'execució d'aquest nou carril bici implicarà realizar canvis en l'ordenació viària d'aquest eix i millorarà la seguretat viària de tot el tram.

En aquest sentit, ja s'han iniciat alguns treballs previs i el proper dijous s'iniciaran treballs de pintura.

 


 

Substitució de la canonada de distribució d'aigua potable als carrers de Cornellà i Cirerers

 

L’empresa Aigües de Barcelona realitzarà en els propers dies obres de substitució de la canonada de distribució d’aigua potable als carrers de Cornellà (números 1,3, 5 i 7) i de Cirerers (de l’1 al 21).

Els treballs consistiran en la substitució de la canonada de fibrociment (uralita) per una nova de fundició de major diàmetre per a millorar la qualitat i servei de la companyia.


L’inici de les obres està previst pel dia 2 de juny i la finalització pel dia 15 de juliol.

Aquests treballs no suposaran cap afectació al trànsit. Pel que fa als accessos a finques i places d’estacionament, s’actuarà en coordinació amb la companyia per a minimitzar l’afectació i garantir les condicions de seguretat.

Disculpeu les molèsties.

 


 

Mesures per guanyar espai per als vianants al carrer Major

 

L’Ajuntament de Sant Joan Despí tanca a la circulació de vehicles un tram del carrer Major en diferents franges horàries per tal de donar més espais als vianants perquè puguin passejar i fer esport.

La restricció de trànsit afectarà al tram del carrer Major situat entre els carrers de la Creu d'en Muntaner i de Manuel Vázquez Montalbán (antic carrer Sud, del sector de les Begudes), que romandrà tallat els dissabtes, diumenges i festius, de 18 a 21.30 h. Es permetrà el pas de les línies d'autobús i l'accés a la benzinera i a la masia de Can Tous.

 


 

 

Tancament de l'oficina de l'ORGT

 

D'acord amb l'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat, i en aplicació de les mesures excepcionals que ha adoptat la Diputació de Barcelona, davant la situació generada per l'evolució del coronavirus COVID-19, i amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la malaltia, les instal·lacions de l'Organisme de Gestió Tributària romandran tancades mentre duri aquesta situació excepcional.

L'atenció al contribuent es mantindrà a través dels següents canals:

  • Telemàtica www.orgt.diba.cat. També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic
  • Correu electrònic, a l'adreça orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es rebran i contestaran consultes
  • Per telèfon, trucant al número 93 202 98 02


Disculpeu les molèsties.

 L'Ajuntament atendrà exclusivament per telèfon i correu electrònic


Per evitar els desplaçaments en aplicació de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Sant Joan Despí atendrà exclusivament via telèfonica i per correu electrònic:

Telèfon: 93 480 60 00   
(de 8.30 a 14.30 h i de 17 a 19 h, de dilluns a divendres)

Correu electrònic: ajuntament@sjdespi.cat

Si no es tracta de temes urgents, demanem esperar a que la situació es normalitzi per fer la gestió. Gràcies per la vostra col·laboració.
 Instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia B-23 al barri de Torreblanca


El dilluns 10 de febrer de 2020, l'Ajuntament de Sant Joan Despí iniciarà les obres d'instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia B-23 a l'altura del barri de Torreblanca, a l'entorn del pas per damunt de l'avinguda de la Generalitat. Els treballs consistiran en la instal·lació d'una pantalla acútica de 124 metres de longitud per tal de minimitzar els nivells sonors provocats pel trànsit de l'autovia a l'entorn residencial.

Les obres s'executaran de dilluns a divendres, de 8 a 18 hores. Tot i això, els treballs de fonamentació de les pantalles acústiques s'hauran d'executar en horari nocturn. 

El termini d'execució de les obres és de dos mesos, amb la previsió que finalitzin abans de Setmana Santa.

Disculpeu les molèsties.

Pantalles acústiques

 L’escala del carrer de Baltasar d’Espanya tancada al pas per obres


Des de dijous 2 de gener de 2020, l’escala del carrer de Baltasar d’Espanya amb passeig del Canal restarà tancada al pas de vianants per motiu de les obres d’instal·lació de la nova escala mecànica.

L’accés es podrà realitzar pels carrers paral·lels, com ara Maluquer o Cor de la Flora.

Disculpeu les molèsties.


 Alerta davant la presència de senglars

Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

· No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.

· Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.

· No els hi hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.

·Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.

·El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.

·En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.

·Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.

·Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.