Esteu aquí

Exposició: Paraules descalces. Dones fent Pau

dijous 28/9/2017 - diumenge 15/10/2017 - Cooperació i nova ciutadania

Davant Centre Cultural Mercè Rodoreda
Retrats de tretze dones compromeses amb la pau i el respecte dels drets humans a Israel i Palestina, del fotògraf Dani Lagartofernández.

Paraules descalces. Dones fent Pau recull retrats de tretze dones que treballen activament per l’assoliment de la pau al Pròxim Orient. Són dones israelianes i palestines que dediquen la seva vida i els seus esforços a aconseguir la fi del conflicte i el respecte dels drets humans. Totes apareixen amb els peus nus, com a metàfora del seu posicionament honest i directe en la realitat que els ha tocat viure. Moltes d’elles estan convençudes que si les dones haguessin format part de les converses de pau entre Israel i Palestina la dècada passada, els acords haurien estat més ben estructurats i es podria haver assolit la reconciliació entre els dos pobles. Com a dones, dediquen la seva energia i recursos a crear un altre model de negociació i relació, construint ponts de diàleg entre les dues parts.

A través d’aquests tretze retrats, l’exposició també pretén recordar les iniciatives i la força de les dones d’arreu del món per a la consecució de la pau, en consonància amb la Resolució 1325 de les Nacions Unides. Aquest text fou aprovat l’any 2000 pel Consell de Seguretat de l'ONU per recordar l’impacte que els conflictes armats tenen en la vida de les dones i les nenes, subratllant el paper cabdal que poden jugar en la construcció de la pau.