Esteu aquí

Exposició 'Paisatge-Figura, una mirada expressiva', de Carlos Collazos

dijous 3/5/2018 20:00h - diumenge 27/5/2018 14:00h - Cultura

Exposició de pintures 'Paisatge-Figura, una mirada expressiva', de Carlos Collazos, del 3 de maig al 27 de maig. Dia de la inauguració: dijous 3 de maig a les 20 h.

Carles Collazos Palau neix a Barcelona el 4 de desembre de 1954, i resideix a Sant Joan Despí des de 1988. No és fins als darrers deu anys que intensifica la seva relació amb el món pictòric. L'autor observa atentament el model d'inspiració. Un paisatge, una figura humana, un objecte... tant se val, se centra principalment en el ritme dels valors cromàtics, les
confluències de les línies en els punts principals i els tons. Afloren els sentits i llavors el procediment és sempre el mateix: s'inicia un diàleg entre l'home i la provocadora tela blanca.

The Rolling Stones, Aretha Franklin, Amy Winhouse, Haendel, Mozart i tants d'altres, són acompanyants necessaris que mantenen ben viu el ritual. Al principi, el pintor domina el treball i el porta amb les primeres taques allà on ell vol, però cada cop la tela li diu més i més coses, es transforma en una ingent criatura que l’insta i el convida a seguir pels racons on serà necessari el toc del pinzell. Arriba un punt que aquest diàleg s'equilibra i el procés creatiu finalitza. En cap moment s'han volgut perdre els cànons clàssics del dibuix, com la proporció àuria o les llums i les ombres, però accentuant la potència del gest i la cal·ligrafia pròpia del traç. El resultat final ja no té significat ni explicació, és tan sols una pintura amb ànima pròpia.

Horari d’exposicions
De dilluns a divendres de 10 a 13 hores
de dilluns a dijous de 17.30 a 20 hores
Diumenges de 12 a 14 hores


C. Jujol-Can Negre
Pl. de Catalunya, s/n
Tel. 93 373 73 63
cannegre@sjdespi.ne