Esteu aquí

Coronavirus (Covid 19): L'Ajuntament lliura 4.600 mascaretes confeccionades per unes 200 persones voluntàries de la ciutat

24/03/2020 - Ajuntament

La crida solidària feta per l'Ajuntament de Sant Joan Despí per aconseguir persones voluntàries per col·laborar en la confecció de material tèxtil sanitari, ha donat els seus fruits. Aquest dimarts al migdia, personal del Consorci Sanitari Integral, que gestiona entre d'altres centres sanitaris l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, ha recollit les primeres de les 4.600 mascaretes quirúrgiques que han confeccionat unes 200 persones voluntàries de la ciutat a casa seva. En l'entrega també han col·laborat, prenent totes les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries, personal municipal i persones voluntàries de la ciutat.

Els i les participants del taller de moda, patronatge, confecció i arranjament de l'Escola Municipal d'Art van començar a cosir les primeres mascaretes al Centre Jujol-Can Negre la setmana passada. Davant l'allau de peticions per part de persones voluntàries que volien col·laborar en la iniciativa, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va muntar un dispositiu perquè poguessin fer aquesta tasca des de casa.

Avui, ja s'ha entregat el gruix de les 4.600 mascaretes que han fet aquestes persones voluntàries. Les mascaretes han estat elaborades seguint els criteris que ha marcat l'hospital, que també ha estat l'encarregat de proporcionar el material necessari per elaborar-les i per procedir, després, als processos de desinfecció i esterilització que requereixen.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha agraït la gran resposta de la ciutadania a la crida realitzada, fet que mostra una gran solidaritat i compromís cívic. L'Ajuntament està col·laborant estretament amb l'Hospital Moisès Broggi per tal de donar suport a les iniciatives que siguin necessàries per ajudar a frenar el contagi del coronavirus Covid-19.