Esteu aquí

Can Negre acull una exposició del Grup d'Art 94 sobre la llibertat de la dona

02/03/2018 - Alcalde

El Centre Jujol-Can Negre acull fins al 25 de març l'exposició Llibertat condicionada, una mostra dels artistes del Grup d'Art 94 de Sant Joan Despí que, a través de les seves pintures, reflexionen sobre la llibertat de la dona.

Cada any, el Grup d'Art 94 fa una exposició a Can Negre i enguany, aprofitant la coincidència amb la celebració del Dia Internacional de les Dones (8 de març), ha decidit dedicar-la a la dona. L'exposició presenta pintures de 24 artistes del Grup d'Art 94, cada un dels quals ofereix la seva mirada sobre el feminisme.

El títol, Llibertat condicionada, és una al·legoria a totes aquelles dones que no poden viure lliurement i que no han pogut o no gosen rebel·lar-se: dones que viuen en llibertat condicional. En les seves obres, els artistes reflexionen sobre la igualtat, la llibertat, el respecte, la incomprensió, el sexisme, el maltracte, la pobresa o les emocions a través d'obres d'art figuratiu i abstracte.
 

Acte inaugural

L'exposició s'ha inaugurat l'1 de març en un acte amb la presència dels artistes del Grup d'Art 94 i de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. L'alcalde ha destacat "la importància del tema escollit enguany, ja que l'art és una forma d'expressió, que convida a la reflexió i que, en aquest cas, contribueix a una necessària reivindicació, la de la igualtat real".


Antoni Poveda ha manifestat que "cal que la nostra societat avanci en igualtat de gènere, en igualtat salarial, en igualtat de condicions d’accés al mercat de treball... i aquesta manca d’igualtat, aquesta llibertat condicionada que dona títol a l’exposició, és una manca de dret a la vida de manera lamentable i cruel quan apareix la xacra de la violència masclista".

L'exposició Llibertat condicionada del Grup d'Art 94 es pot visitar fins al 25 de març a Can Negre (plaça de Catalunya, s/n) amb el següent horari:
· De dilluns a divendres, de 10 a 13 hores
· De dilluns a dijous, de 17.30 a 20 hores
· Diumenges, de 12 a 14 hores