Esteu aquí

Arrenca el Carnaval més divertit i jujolià a Sant Joan Despí

01/03/2019 - Carnaval 2020

Del 28 de febrer al 6 de març, Sant Joan Despí celebra la festa més boja i divertida de l'any, el Carnaval, que aquest any tindrà una inspiració molt jujoliana per commemorar l'Any Jujol140. L'arquitecte Josep Maria Jujol i la seva creativitat seran molt protagonistes en les principals activitats del Carnaval de Sant Joan Despí 2019.

En Joan Despitoltes, Sa Majestat el Rei Carnestoltes de Sant Joan Despí, va arribar a la ciutat aquest dijous 28 de febrer, dalt d'una locomotora de vapor i acompanyat d'uns convidats molt especials: l'arquitecte Josep Maria Jujol i l'Engràcia, la mecenes de la reforma de Can Negre. La plaça de l'Ermita es va omplir de petits i grans que van gaudir de música, cançons, ball, xocolatada i una explosió de confeti per celebrar que en Joan Despitoltes i la seva disbauxa han pres possessió de la ciutat.

Les activitats de Carnaval continuen i el dissabte 2 de març, els carrers de la ciutat s'ompliran d'alegria, diversió i colors amb la Gran Rua de Carnaval. Hi desfilaran 19 comparses -d'entitats i de grups de persones que s'apleguen per viure intensament el Carnaval amb disfresses col·lectives d'allò més enginyoses i divertides- i també desfilaran moltes persones disfressades que acompanyaran la rua.

En total, en la Gran Rua de Carnaval hi ha prevista la participació de més de 3.000 persones. A les 16.15 hores, les comparses es concentraran a la rambla de Josep Maria Jujol, des d'on sortiran a les 17 hores en un recorregut que les portarà per davant de l'Ajuntament -la façana del qual està decorada durant el Carnaval amb motius de trencadís-. La rua continuarà pels carrers de la ciutat fins arribar cap a les 19.30 hores al parc de la Fontsanta on hi haurà una festa final amb molta música.

La nit del dissabte 2 de març se celebrarà la Gran Festa Jove de Carnaval al poliesportiu del Mig, a partir de les 23 hores, amb la Festa Luppiter. Les persones assistents podran participar en el concurs de disfresses, amb modalitat individual, parella/trio i grup. Enguany, la festa comptarà amb un Punt Lila i un Punt Segur per sensibilitzar el jovent sobre la violència masclista i el consum de drogues. Les entrades per a la festa jove estan exhaurides des de fa uns dies.

Les entitats de la ciutat també organitzen un bon grapat d'activitats per celebrar el Carnaval. Hi haurà Ball de Carnaval per a la Gent Gran el dijous 28 de febrer, a les 16.30 hores, al Centre Cívic les Planes, organitzat per l'associació ADEGGPI; i divendres 1 de març, a les 16.30 hores, al Foment Cultural i Artístic, organitzat per l'associació Amigos del Baile.

Per als adolescents, el casal de joves El Bulevard munta la Carnaval Fluor's Party, divendres 1 de març, a les 18 hores. Una festa amb colors fluor, dj, elements led i maquillatge fluor adreçada a joves de 12 a 17 anys. L'entrada és gratuïta.

Diumenge 3 de març, de 10 a 14 hores, l'associació Alaya Solidarios organitza una jornada esportiva solidària al poliesportiu Salvador Gimeno per recollir donatius a favor d'un projecte de cooperació d'un centre de menor al Senegal. Hi haurà activitats esportives obertes a tothom i l'entitat anima a anar-hi disfressat.

També diumenge 3, de 17 a 19.30 hores, se celebrarà al poliesportiu del Mig la Festa de Carnaval per als més petits, una iniciativa del Grup d'Esplai El Castanyot. La festa inclourà grup d'animació i concursos de disfresses infantils i per a adults.

Sant Joan Despí posarà punt i final al Carnaval el dimecres 6 de març amb la Gran Festa d'Acomiadament a Joan Despitoltes. Serà a partir de les 17.30 hores a la plaça del Mercat, amb l'actuació d'un grup d'animació infantil que precedirà el gran espectacle amb què la ciutat acomiadarà el seu Rei Carnestoltes. I, per finalitzar, una sardinada popular a càrrec del Club d'Esplai El Tricicle i de l'Associació de Veïns Les Planes.

Més informació al programa de Carnaval 2019