Esteu aquí

Sant Joan Despí celebrarà el Carnaval més divertit i jujolià

Una de les comparses de la Rua de Carnaval

26/02/2019 - Carnaval 2020

Del 28 de febrer al 6 de març, Sant Joan Despí celebrarà la festa més boja i divertida de l'any, el Carnaval, que aquest any tindrà una inspiració molt jujoliana per commemorar l'Any Jujol140. L'arquitecte Josep Maria Jujol i la seva creativitat seran molt protagonistes en les principals activitats del Carnaval de Sant Joan Despí 2019.

El Carnaval començarà el dijous 28 de febrer amb la Gran Festa d'Arribada de Joan Despitoltes, Sa Majestat el Rei Carnestoltes de Sant Joan Despí. Enguany, en Joan Despitoltes estarà acompanyat d'uns convidats molt especials: l'arquitecte Josep Maria Jujol i l'Engràcia, la mecenes de la reforma de Can Negre. La festa d'arribada tindrà lloc a partir de les 17.30 hores a la plaça de l'Ermita, amb música, cançons, ball, xocolatada i explosió de confeti per celebrar que en Joan Despitoltes i la seva disbauxa prendran possessió de la ciutat durant una semana. Els dies precedents, els emissaris de Joan Despitoltes han visitat les escoles de la ciutat per animar tots els nens i nenes a anar-lo a rebre a la plaça de l'Ermita.

I el dissabte 2 de març, els carrers de la ciutat s'ompliran d'alegria, diversió i colors amb la Gran Rua de Carnaval. Hi desfilaran 19 comparses -d'entitats i de grups de persones que s'apleguen per viure intensament el Carnaval amb disfresses col·lectives d'allò més enginyoses i divertides- i també desfilaran moltes persones disfressades que acompanyaran la rua.

En total, en la Gran Rua de Carnaval hi ha prevista la participació de més de 3.000 persones. A les 16.15 hores, les comparses es concentraran a la rambla de Josep Maria Jujol, des d'on sortiran a les 17 hores en un recorregut que les portarà per davant de l'Ajuntament -la façana del qual està decorada durant el Carnaval amb motius de trencadís-. La rua continuarà pels carrers de la ciutat fins arribar cap a les 19.30 hores al parc de la Fontsanta on hi haurà una festa final amb molta música.

La nit del dissabte 2 de març se celebrarà la Gran Festa Jove de Carnaval al poliesportiu del Mig, a partir de les 23 hores, amb la Festa Luppiter. Les persones assistents podran participar en el concurs de disfresses, amb modalitat individual, parella/trio i grup. Enguany, la festa comptarà amb un Punt Lila i un Punt Segur per sensibilitzar el jovent sobre la violència masclista i el consum de drogues. Les entrades per a la festa jove estan exhaurides des de fa uns dies.

Les entitats de la ciutat també organitzen un bon grapat d'activitats per celebrar el Carnaval. Hi haurà Ball de Carnaval per a la Gent Gran el dijous 28 de febrer, a les 16.30 hores, al Centre Cívic les Planes, organitzat per l'associació ADEGGPI; i divendres 1 de març, a les 16.30 hores, al Foment Cultural i Artístic, organitzat per l'associació Amigos del Baile.

Per als adolescents, el casal de joves El Bulevard munta la Carnaval Fluor's Party, divendres 1 de març, a les 18 hores. Una festa amb colors fluor, dj, elements led i maquillatge fluor adreçada a joves de 12 a 17 anys. L'entrada és gratuïta.

Diumenge 3 de març, de 10 a 14 hores, l'associació Alaya Solidarios organitza una jornada esportiva solidària al poliesportiu Salvador Gimeno per recollir donatius a favor d'un projecte de cooperació d'un centre de menor al Senegal. Hi haurà activitats esportives obertes a tothom i l'entitat anima a anar-hi disfressat.

També diumenge 3, de 17 a 19.30 hores, se celebrarà la Festa de Carnaval per als més petits, una iniciativa del Grup d'Esplai El Castanyot. La festa inclourà grup d'animació i concursos de disfresses infantils i per a adults.

Sant Joan Despí posarà punt i final al Carnaval el dimecres 6 de març amb la Gran Festa d'Acomiadament a Joan Despitoltes. Serà a partir de les 17.30 hores a la plaça del Mercat, amb l'actuació d'un grup d'animació infantil que precedirà el gran espectacle amb què la ciutat acomiadarà el seu Rei Carnestoltes. I, per finalitzar, una sardinada popular a càrrec del Club d'Esplai El Tricicle i de l'Associació de Veïns Les Planes.

Més informació al programa de Carnaval 2019