Esteu aquí

L'Oficina Local d'Habitatge també assessora sobre les clàusules sòl

Aquest dimecres 8 de març s’inicia un nou servei municipal: l’assessorament sobre les clàusules sòl de les hipoteques. Aquest servei s’ofereix de manera gratuïta a l’Oficina Local d’Habitatge, que es troba a la primera planta del Centre Miquel Martí i Pol, els dimecres de 16 a 19 hores. És a càrrec d’un especialista en la matèria, gràcies a un conveni de l’Ajuntament de Sant Joan Despí amb el Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat.

D’aquesta manera, els ciutadans i les ciutadanes que puguin estar afectats per les clàusules sòl poden ser atesos per un professional, que resoldrà els seus dubtes i els ajudarà a trobar la millor via d’actuació. Per tal d’accedir a aquest servei, cal reservar cita prèvia al telèfon de l’Oficina Local d’Habitatge, al 93 373 07 61. Aquest tipus de clàusules, que es troben incloses en moltes hipoteques, incorporen un tipus mínim que pot evitar que els usuaris es beneficiïn d’una reducció de la quota a causa de, per exemple, una reducció de l’euríbor. Algunes fonts xifren en tres milions i mig de persones els afectats per les clàusules sòl a l’Estat Espanyol.

L’Ajuntament ha decidit oferir aquest nou servei davant els dubtes de la ciutadania sobre la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que obliga els bancs a tornar els diners que han cobrat de més. A més, també s’ha aprovat recentment el Reial Decret Llei 1/2017 de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, que també ha generat bastants consultes.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha organitzat una xerrada sobre el tema, amb la col·laboració de l’Organització de Consumidors i la Diputació de Barcelona. Tindrà lloc el proper dimecres 22 de març a les 17.30 hores a l’Espai La Fàbrica del Centre Miquel Martí i Pol.