Esteu aquí

Sant Joan Despí, a punt per rebre els Reis Mags d’Orient

Els Reis arribaran a les 17.15 h al parc de la Fontsanta

02/01/2020 - Cultura

Els nens i les nenes de Sant Joan Despí ja ho tenen tot enllestit per rebre els Reis Mags d’Orient el proper diumenge 5 de gener, Nit de Reis. Després de lliurar les cartes als patges reials, serà el moment d'esperar la cita més màgica i especial: l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a l'esplanada central del parc de la Fontsanta a partir de les 17.15 h.


El divulgador científic Dani Jiménez, a l’arribada

A més dels milers d’infants, a l’esplanada del parc de la Fontsanta els esperaran la comitiva amb l’astròleg Sadurní i els seus ajudants, els patges i infants reials i els grups de percussió Abra-Kpum i Atalabats. Aquest any comptaran amb ajuda extra, ja que el físic i divulgador científic Dani Jiménez, cara coneguda entre els petits i les petites gràcies al programa Dinàmiks, del club Súper3, i els seus ajudants de l’equip Creaciència, intervindran perquè l’arribada sigui possible. Els infants santjoanencs també portaran l’element màgic que han preparat durant el lliurament de cartes i que serà de gran ajuda i guia perquè els Reis sàpiguen com arribar a la ciutat.

Un cop arribin, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, els entregarà la sal i el pa com a símbol d’hospitalitat, i després, els Reis iniciaran la Cavalcada per la ciutat a partir de les 18.25 h, al barri de les Planes. El seguici, compost per 13 carrosses, arribarà cap a les 21 hores a la plaça de Catalunya, i des del balcó de Can Negre, Ses Majestats rebran de l’alcalde, la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat. Durant la Cavalcada es llençaran prop de 3.000 quilos de caramels sense gluten.

Accés inclusiu per a persones amb discapacitat

Aquest any, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha incrementat les propostes amb accés inclusiu perquè tothom pugui gaudir en igualtat de condicions. En el cas de la Nit de Reis hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda al costat de l’escenari on arribaran els Reis, al parc de la Fonsanta, i un accés inclusiu, també per a persones amb mobilitat reduïda, a l’arribada a Can Negre, lloc on es fa l’entrega de la clau que obre totes les llars. En el primer cas (arribada) cal que aneu amb temps per poder accedir sense dificultat, mentre que per participar en l’acte final de la Cavalcada cal posar-se en contacte amb el Departament de Cultura (bé a través del correu electrònic cultura@sjdespi.net o al telèfon 93 477 00 51) per reservar i rebre informació de l’espai d’accés.

Recorregut de la Cavalcada

Barri de les Planes (18.25 h):
C/ del Gran Capità; c/ de Sant Antoni, c/ de Trias de Bes, plaça Sant Joan, c/ de Pi i Sunyer, c/ de John F. Kennedy i c/ d’Extremadura.

Barri Residencial Sant Joan (19.10 h):
Entrada al barri pel parc de la Fontsanta (cantonada c/ de Sant Martí de l’Erm amb av. del Baix Llobregat) i c/ de Sant Martí de l’Erm.

Barri Pla del Vent-Torreblanca (19.50 h):
C/ de Vallespir-av. de la Generalitat, av. de Lluís Companys, pl. de Maria Aurèlia Capmany, av. de Torreblanca i av. de la Generalitat.

Barri Centre (20.15 h):
C/ de Creu d’en Muntaner, c/ de Catalunya, c/ de Jacint Verdaguer, c/ de les Torres, c/ de Rius i Taulet, av. de Barcelona, c/ del Bon Viatge, c/ del Torrent d’en Negre i plaça de Catalunya.

21 h, entrega de la clau a Ses Majestats (Can Negre)