Esteu aquí

La primavera cultural arriba a la ciutat

11/04/2019 - Cultura

Aquesta setmana arrenca el programa cultural de primavera a Sant Joan Despí, amb diferents activitats de música, teatre, cinema, poesia, dansa i cultura popular que tindran lloc durant els mesos d'abril i de maig.

El cap de setmana del 13 i 14 d'abril aplega les primeres propostes. Dissabte 13 se celebrarà la cursa del 50 aniversari del GE El Castanyot i la 'Semana Santa entre versos y marchas' del Semillero Azul. I diumenge 14, l'Associació de Veïns l'Eixample organitza la seva Festa de Primavera, a la plaça del Sol Solet i al carrer Montjuïc.

El dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, serà l'epicentre de la programació cultural de primavera. Durant aquesta jornada hi haurà venda de llibres i roses a les places de l'Ermita, del Mercat, de l'Estatut i de Maria Aurèlia Capmany. A més, tindrem activitats lúdiques i culturals a la plaça del Mercat i a la plaça de l'Ermita, amb jocs i animació per a infants, concurs de pintura infantil, signatura de llibres a càrrec d'escriptors i escriptores locals, sardanes i espais de lectura a l'aire lliure.

Durant la setmana de Sant Jordi també s'inaugurarà la mostra de punts de llibre escolars i es faran les lectures en veu alta de l'Aula Cultural de la Gent Gran, el recital poètic del Semillero Azul i la Cloenda del Concurs de Superlectures.

La programació cultural també inclou activitats de cultura popular. El 27 d'abril se celebrarà la XI Trobada de Gegantons i Capgrossos d'Escoles i Esplais de Sant Joan Despí i el Correfoc de diables infantils. Aquell cap de setmana també hi haurà cantada de caramelles de la Societat Coral Cor de Flora i la Festa de la Primavera de l'AVV El Pi. I l'11 i 12 de maig, el Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre organitzarà una nova edició de la Cruz de Mayo.

Pel que fa a la música i la dansa, el 26 d'abril els alumnes de l'Escola de Música Enric Granados oferiran un recital a les dues biblioteques de Sant Joan Despí i, a la nit, el músic Joan Dausà farà un concert al Teatre Mercè Rodoreda amb els temes del seu darrer treball Som gegants. El 3 de maig, tindrem un concert tribut a la banda AC/DC al Bulevard, casal de joves. El 5 de maig se celebraran la Mostra de Dansa Espanyola de l'Escuela de Danza Loly Peláez i el III Festival de Dansa Shinjani de l'Associació de Bollywood Shinjani. L'11 de maig serà el torn del Circuit de Plectre organitzat per l'Orquestra Laud'Ars. Per la seva banda, l'Associació Dansa Despí organitzará del 10 al 12 de maig el X Premi Jujol de Dansa Jove.

També hi haurà espai per al teatre i el cinema al Teatre Mercè Rodoreda. El 25 d'abril amb la pel·lícula Viaje al cuarto de una madre, de Celia Rico; el 28 d'abril, amb El monstre de colors, teatre infantil a partir de l'adaptació teatral de l'obra d'Anna Llenas; el 3 de maig, amb Terra Baixa, interpretada per Lluís Homar; i el 16 de maig amb la pel·lícula SuperLópez, de Javier Ruiz Caldera.

Aquesta també serà una primavera molt jujoliana a Sant Joan Despí per celebrar l'Any Jujol140. El 21 d'abril hi haurà una nova edició de l'Itinerari modernista per les principals obres de Jujol a la ciutat i fins al 28 d'abril es pot visitar l'exposició 'Jujol, grans dibuixos' al Centre Jujol-Can Negre. El 4 de maig, la Torre de la Creu es transformarà en un gran escenari per a la dansa, la música i la llum amb les actuacions de l'Escuela de Danza Loly Peláez, l'Escola de Música Enric Granados i Espai Físic-Escola de Dansa. Una setmana després, l'11 de maig, espectacle de llum, imatge i so amb la projecció d'un mapping a la façana de Can Negre. I per als més petits, el 12 de maig el Centre Jujol-Can Negre organitza un taller familiar d'experimentació, amb espai d'ombres i de trencadís.

Consulta totes les activitats al Programa de Primavera a Sant Joan Despí.pdf