Esteu aquí

Tallers i activitats de lleure per complir els propòsits del nou any

12/01/2018 - Cultura

L'arribada d'un nou any és un moment ideal per fer realitat aquells propòsits que mai complim. A Sant Joan Despí, tens una àmplia oferta de cursos i activitats de lleure per triar i remenar als equipaments municipals.

Els centres cívics Antoni Gaudí i Torreblanca ofereixen activitats trimestrals d'idiomes, dansa, balls, música, fotografia, teatre, informàtica, ioga, meditació, gospel, literatura, karate, zumba, tai-txi o entrenament funcional. L'oferta és molt variada, de dilluns a divendres i en diferents horaris. Al centre cívic Torreblanca introdueixen dos nous tallers: un de ioga per a embarassades i un d'espai familiar. A banda de les activitats trimestrals, els centres cívics també organitzen activitats puntuals de diferents temàtiques. Consulta la programació, preus i inscripcions al centre cívic Antoni Gaudí i al centre cívic Torreblanca.

Per als més creatius, l'Escola Municipal d'Art ofereix un ventall de cursos en diferents disciplines artístiques: de ceràmica, per aprendre a treballar tècniques de modelat; de moda, patronatge, confecció i arranjament, per aprendre a confegir peces de roba; de fotografia, per conéixer tots els secrets per fer bones fotos; i de dibuix i pintura, per adquirir les bases necessàries per crear projectes pictòrics propis. L'Escola Municipal d'Art també té un curs de cuina, per aprendre tècniques culinàries i l'elaboració de plats; i un altre de ioga, per desenvolupar la capacitat de relaxació i de concentració.

Els que hagin començat l'any amb ganes de fer activitat física, als poliesportius Francesc Calvet i Salvador Gimeno poden trobar tot allò que necessiten, amb sales de fitness i piscines equipades amb material de gran qualitat per fer salut. Al Francesc Calvet, a més, hi ha pistes de pàdel. Entre tots dos poliesportius, cada setmana acullen més de 200 classes dirigides d'activitats aeròbiques, de tonificació, mixtes (que combinen el treball cardiovascular i la tonificació), i de correcció postural i millora de la salut. I els mesos de gener i març, el poliesportiu Francesc Calvet ofereix de nou l'Especial Wellness Spa, una nit a l'espai de wellness per gaudir d'itineraris per tonificar la pell i relaxar-se els dies 26 de gener, 9 i 23 de febrer, i 9 i 23 de març, en horari de 21 a 22.30 hores.

Els poliesportius de Sant Joan Despí compten amb diferents modalitats d'abonament que s'ajusten a totes les preferències. Segons la darrera enquesta de satisfacció realitzada per la Diputació de Barcelona entre 22 municipis de la província, els dos poliesportius de la ciutat obtenen la tercera millor valoració, amb un grau de satisfacció general de 7,62 punts, per sobre de la mitjana provincial.

Per fer idiomes, una opció són els centres cívics i una altra els cursos del Servei Local de Català i de l'Escola d'Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona (UB). El Servei Local de Català obre aquest mes de gener els cursos de català dels nivells Bàsic 2, Elemental 2 i Suficiència 2, i al febrer n'obrirà un del nivell Bàsic 1. El Servei Local de Català ofereix la possibilitat de fer una prova de nivell perquè les persones interessades puguin saber quin curs els és més adient. Les persones que estan a l'atur, jubilades, pensionistes i els membres de famílies nombroses o monoparentals tenen una reducció en l'import de la matrícula. Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se al Servei Local de Català.

Per la seva banda, l'Escola d'Idiomes Moderns de la UB a la Torre de la Creu té oberta la matrícula per als cursos de primavera (febrer-maig). L'oferta se centra en l'anglès, tot oferint la segona part dels cursos de nivell de 100 hores, des del nivell A2 fins al C1.1 del Marc Europeu Comú de les Llengües del Consell d’Europa. L'Escola d'Idiomes Moderns ofereix una tarifa reduïda als veïns de Sant Joan Despí en tots els cursos i permet fraccionar el pagament. A la seva pàgina web ofereix una prova de nivell on line per saber quin nivell té la persona interessada.

La UB també té oberta la inscripció als cursos del programa Gaudir UB que es faran a la Torre de la Creu des de mitjan de gener. Es tracta d'un conjunt d'activitats acadèmiques de caire divulgatiu que inclouen propostes d'història, filosofia i salut. L'oferta de cursos es pot consultar en aquest enllaç.