Esteu aquí

Sant Joan Despí celebra un Dia de les Dones marcat per la vaga feminista

03/03/2018 - Dona

Sant Joan Despí celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb una vintena d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats ciutadanes i partits polítics amb l’objectiu de reivindicar els drets de les dones i la igualtat real. La diada d’enguany ve marcada per la convocatòria de la vaga feminista del 8 de març, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.
 
El programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones inclou activitats reivindicatives, xerrades i diferents propostes culturals i esportives. Un dels actes més destacats serà el dijous 8, a les 12 hores, a la plaça de l’Ermita, on s’ha convocat una concentració de suport a la vaga feminista.

En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat una declaració institucional en què es compromet a sumar-se a la vaga laboral convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, de dues hores de durada per torn. El consistori s’adhereix a la jornada reivindicativa convocada pel moviment feminista i es compromet a difondre els objectius i accions d'aquesta iniciativa entre els col·lectius i entitats de dones, als instituts i centres joves i entre les entitats locals.
 
Amb aquesta declaració institucional, l'Ajuntament ha refermat el seu compromís amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques d'igualtat com a instrument per avançar vers una societat democràticament més justa i equilibrada a la presa de decisions entre homes i dones.
 

Diada i d'altres activitats

 
Enguany també se celebrarà la segona edició de la Diada de Dones Despí. Serà dissabte 10 de març a la plaça de l’Ermita, on hi haurà carpes de les diferents entitats de dones i d’altres associacions locals que se sumen a aquesta trobada. A partir de les 11 hores hi haurà jocs, concurs de microrrelats, classes obertes i mostra de tallers de country, sardanes, rumba, ioga, pintura, patchwork, manualitats, escacs... A més, els actors masculins del grup de teatre Hocus Pocus faran una representació per denunciar la denigració de la dona en diferents àmbits. A les 13 hores, hi haurà la lectura del manifest reivindicatiu del 8 de març.
 
Una altra de les activitats destacades del Dia de les Dones és el Sopar de Dones que tindrà lloc el divendres 16 de març, a les 21.30 hores, al Centre Cívic Les Planes, amb servei d’autocar d’anada i tornada.
 
La programació del Dia Internacional de les Dones arrenca dissabte 3 de març amb una tarda de contes amb temàtiques no sexistes adreçada a nens de 3 a 11 anys al Centre Cultural Mercè Rodoreda. Dilluns 5, l’Associació Violeta convoca cinc minuts de silenci a la plaça de l’Ermita. El programa continua el dimarts 6 amb una xerrada del grup de dones escriptores de Sant Joan Despí i amb un col·loqui de l’Associació de Dones Montserrat Roig.
 
La celebració del Dia de les Dones també inclou activitats esportives, com ara el torneig femení de petanca al Casal Can Maluquer, un partit de mares al camp de futbol municipal de Les Planes o el partit d’handbol femení entre el Club Handbol Sant Joan Despí i el Club Handbol Mislata.
 
Pel que fa a les activitats culturals, el Centre Jujol-Can Negre acull fins al 25 de març l’exposició Llibertat condicionada, un recull de pintures dels artistes del Grup d’Art 94 que reflexionen sobre la llibertat de la dona. Les biblioteques organitzen dos clubs de lectura amb perspectiva de gènere. I el dissabte 17 de març se celebrarà a l’Auditori Miquel Martí i Pol el Lila Cabaret, una mostra de teatre, circ, música, màgia, comèdia i dansa a càrrec de dones, amb la participació de la cantant Beth i de la il·lusionista Jessica Guloomal, entre altres artistes.
 
Tota la programació del Dia Internacional de les Dones a Sant Joan Despí es pot consultar en aquest enllaç.