Esteu aquí

Comencen els cursos de formació ocupacional per a persones en atur

10/01/2018 - Economia i ocupació

Els cursos de formació ocupacional per a persones en situació d'atur que ofereix l'Ajuntament de Sant Joan Despí ja han començat. El primer dels cursos està en marxa i en les properes setmanes se n'endegaran sis més relacionats amb les àrees d'Administració i Gestió, Assistència Social i Serveis al Consumidor.

Aquests cursos estan adreçats a persones en atur per tal que millorin els seus coneixements, el seu perfil professional i les seves possibilitats de trobar feina. Per participar-hi, cal estar en situació d'atur i inscrit a l'Oficina del SOC amb la targeta de demandant d'ocupació actualitzada. A més, en funció de cada curs hi ha d'altres requisits que cal complir i que es poden consultar a la web de Promodespí.

El curs de Gestió Comptable i gestió administrativa ja està en marxa i aquesta setmana també s'endega el d'Activitats administratives en la relació amb el client. A final de gener s'inicia el d'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i, al febrer, el d'Operacions d'auxiliars de serveis administratius i generals i el de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals. Al mes de març està previst que comenci la formació dels cursos d'Anglès A2 i d'Anglès: Gestió Comercial. La majoria de cursos inclouen pràctiques en empreses.

Tots els cursos -excepte els dos d'anglès- permeten obtenir el certificat de professionalitat, un document que acredita la capacitació per desenvolupar l'activitat laboral i que assegura la formació necessària per a la seva adquisició. El certificat de professionalitat, acreditat per la Generalitat, permet la convalidació parcial amb estudis de formació professional del sistema educatiu.

La formació ocupacional serveix per adquirir una qualificació, millorar les competències tècniques i el perfil professional, tot incrementant les possibilitats que els participants puguin trobar una sortida professional, que és el principal objectiu d'aquests cursos adreçats a persones en situació d'atur.

Les persones interessades en participar en els cursos de formació ocupacional poden omplir el formulari de sol·licitud a la web de Promodespí, on també es pot consultar l'oferta formativa que es proposa i el temari de cada curs.

Durant l'any 2017, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va organitzar 7 cursos de formació ocupacional pels quals van passar 105 persones en situació d'atur.