Esteu aquí

L'Ajuntament contracta 73 persones en situació d'atur

05/07/2018 - Economia i ocupació

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha incorporat aquesta setmana un total de 73 persones en situació d'atur que treballaran en diferents departaments municipals gràcies a un nou pla d'ocupació i a la cinquena edició del programa Work Experience. El pla d'ocupació ha comportat la contractació de 48 persones durant sis mesos, mentre que el Work Experience dona una oportunitat laboral a 25 joves de la ciutat durant el mes de juliol.

La posada en marxa d'un nou pla d'ocupació té com a objectiu contribuir a dinamitzar el mercat de treball i millorar les competències professionals de les persones participants per tal que tinguin més possibilitats de trobar una feina en el mercat ordinari. En total, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha incorporat 48 persones que estaven en situació d'atur. Fins a final d'any treballaran en diferents departaments de l'administració municipal, en tasques admnistratives, de gestió energètica, de neteja, manteniment o orientació laboral, entre altres. 

Aquest nou pla d'ocupació s'emmarca en el Programa Metropolità de Suport a les Polítiques Socials de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí. En la selecció de participants s'ha prioritzat la contractació de determinats col·lectius amb especials dificultats d'accés al mercat laboral.
 

Oportunitat laboral per als joves


D'altra banda, aquesta setmana també s'ha posat en marxa la cinquena edició del Work Experience, el programa ocupacional que dona una oportunitat de feina a gent jove de Sant Joan Despí que ha finalitzat recentment els estudis reglats. En total, s'ha contractat 25 joves, de tots els barris de la ciutat, que treballaran a l'Ajuntament durant l'estiu.

Els requisits per participar en el Work Experience són tenir entre 18 i 30 anys, haver finalitzat recentment una formació professionalitzadora i no tenir feina. Els joves seleccionats enguany han acabat estudis de cicles formatius de grau mitjà i superior, graus universitaris i màsters.

Després d'un primer període de formació en competències, recerca de feina i marca personal, els joves del Work Experience ja s'han incorporat als seus llocs de feina, en àrees com l'Arxiu municipal, sistemes d'informació, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, comunicació, promoció econòmica, medi ambient, seguretat ciutadana, biblioteques, casals d'estiu o llicències.

El Work Experience va néixer l'any 2014 i des de llavors hi han participat un total de 179 joves. Aquest programa ocupacional ofereix als joves l'oportunitat de tenir una primera experiència laboral després de finalitzar els estudis i també ajudar econòmicament a casa.