Esteu aquí

Nou programa formatiu adreçat a joves en situació d'atur

22/01/2019 - Economia i ocupació

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, juntament amb altres institucions, participa en un nou programa formatiu adreçat a joves en situació d'atur per tal de millorar les seves competències professionals i les seves possibilitats d'inserció laboral.

El programa es denomina 'Jove, al Baix tu decideixes' i està obert a persones d'entre 16 i 29 anys. A Sant Joan Despí oferirà orientació laboral i formació en la modalitat d'Operacions auxiliars de magatzem, amb la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses.

El programa, coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, es desenvoluparà en una desena de municipis de la comarca i ofereix formació en atenció al client i habilitats de comunicació; màrqueting digital; atenció al client i activitats administratives; operacions auxiliars de magatzem; serveis auxiliars de perruqueria; agent de dinamització esportiva-agents digitals; aspirant de vigilant de seguretat; auxiliar de serveis, consergeria i control d’accessos; iniciació a la cuina i serveis de sala, i restauració.

Els requisits per participar en el programa formatiu 'Jove, al Baix tu decideixes' són tenir entre 16 i 29 anys i estar en situació d'atur.

En el cas de Sant Joan Despí, Promodespí impartirà formació en Operacions auxiliars de magatzem (220 hores) per a un grup de 20 joves. Les persones participants accediran a orientació laboral i formativa, una formació professionalitzadora, tutorització, acompanyament a la inserció i la possibilitat de realitzar pràctiques formatives en empreses.

La previsió és iniciar l'activitat formativa en Operacions auxiliars de magatzem a final del mes de febrer. La inscripció està oberta i es pot fer a la web de Promodespí.

La resta de disciplines del programa 'Jove, al Baix tu decideixes' s'imparteixen en altres municipis que participen en aquest programa formatiu que està obert a joves empadronats en qualsevol municipi del Baix Llobregat.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.