Esteu aquí

La Setmana de la Ciència divulga el coneixement científic entre la ciutadania

07/11/2018 - Educació

Sant Joan Despí celebra del 10 al 17 de novembre la 4a edició de la Setmana de la Ciència, amb multitud d'activitats adreçades a la ciutadania i a les escoles per tal de divulgar el coneixement científic. Xerrades, tallers, teatre, anellaments científics, gimcanes, activitats de descoberta són algunes de les propostes de la Setmana de la Ciència a Sant Joan Despí.

La programació d'activitats obertes a tota la ciutadania inclou tallers d'experiments per als més petits als parcs de Torreblanca i de la Fontsanta (diumenge 11); una xerrada sobre els paral·lelismes entre Picasso i Einstein a l'Aula Cultural de la Gent Gran (dimecres 14); el taller 'Cuinant la ciència', a càrrec de Juli Alcoriza, xef del restaurant Niu d'Or, i els 'Monólogos científicos' de The Big Van Theory (16 de novembre); i l'activitat 'Gaudim dels escacs' (17 de novembre). A més, també es farà un anellament científic d'ocells al riu Llobregat, una activitat prevista inicialment per al 10 de novembre que s'ha hagut d'ajornar a causa de l'estat de la ribera del riu i que es farà el 17 de novembre si les condicions de la zona ho permeten.

Activitats educatives

L'Ajuntament i la comunitat educativa també organitzen una quinzena d'activitats per als alumnes de les escoles bressol, escoles i instituts públics i concertats, amb l'objectiu de posar en valor la importància de la ciència per entendre el món i despertar la curiositat pel descobriment científic entre els nens i les nenes. Es tracta d'activitats d'àmbits com la biologia i les ciències de la terra, la física, les matemàtiques, la química, la robòtica i la tecnologia, adaptades a cada cicle educatiu.

Així, durant aquests dies els alumnes podran visitar un planetari mòbil; participar en una gimcana de matemàtiques o de química; aprendre geometria amb la construcció de cúpules (tot seguint una idea que va desenvolupar Leonardo da Vinci); experimentar el futur amb tallers de robòtica o, en el cas dels alumnes de les escoles bressol, experimetar amb activitats de descoberta partint de l’observació i l’experimentació. Està previst que en aquestes activitats educatives hi participin al voltant de 3.700 infants i joves.

Més informació a sjdespi.net/setmana-de-la-ciencia-2018