Esteu aquí

Les escoles bressol municipals inicien les jornades de portes obertes

06/04/2018 - Educació

Les escoles bressol públiques de Sant Joan Despí faran durant aquest mes d'abril jornades de portes obertes perquè les persones interessades puguin veure les seves instal·lacions en vistes al proper curs escolar i com a pas previ al procés de matriculació, que començarà a principi de maig. Sant Joan Despí compta amb les tres escoles bressol públiques municipals -El Gegant del Pi, El Timbal i Sol Solet- i amb la Llar d'Infants La Pomera, gestionada per la Generalitat.

L'escola bressol municipal El Gegant del Pi serà la primera que obrirà les seves portes a les famílies, el 9 d'abril, a les 17.30 hores. L'escola municipal El Timbal ho farà el 16 d'abril, a les 17.30 hores. I l'escola municipal Sol Solet organitza les portes obertes el 18 d'abril, a les 17.30 hores. Per la seva banda, la llar d'infants La Pomera obre portes el 10 d'abril, de 9.30 a 10.45 hores, i l'11 d'abril, de 15 a 16 hores.

Després de les portes obertes, començarà el període de matriculació per al curs 2018-2019, que tindrà el següent calendari:
 
  • Presentació de sol·licituds: del 2 a l'11 de maig, ambdós inclosos (on line al web www.sjdespi.cat o presencialment a l'Àrea de Serveis a la Persona, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h)
  • Publicació de llistes baremades: 24 de maig
  • Termini de reclamacions: 25, 28 i 29 de maig
  • Publicació de llistes amb el número assignat per al sorteig: 1 de juny
  • Sorteig per determinar l'ordenació de sol·licituds: 7 de juny (10.30 h, per als nascuts el 2018; 11 h, per als nascuts el 2017, i 11.30 h, per als nascuts el 2016), a l'Àrea de Serveis a la Persona
  • Publicació definitiva d'alumnes admesos amb dia i hora de matriculació: 14 de juny
  • Matrícula: del 19 al 29 de juny, de 9 a 14.30 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona
  • Per a més informació: Departament d'Educació de l'Ajuntament-Àrea de Serveis a la Persona (avinguda de Barcelona, 41). Telèfon 93 477 00 51
 

Espais pensats per als infants

La xarxa d'escoles bressol municipals de Sant Joan Despí està formada per tres centres: El Gegant del Pi, El Timbal i Sol Solet. Es tracta d'espais pensats per als infants, amb aules dotades d'equipament i material didàctic adaptat a cada edat, patis amplis i asolellats amb jocs, cuina i rebost, bugaderia, espais polivalent i serveis d'acollida, de menjador i de berenar flexibles en funció de les necessitats de les famílies.

Tot i que el primer cicle de l’educació infantil no és obligatori, és fonamental per establir les bases per aconseguir que els infants aprenguin i desenvolupin capacitats que després els seran molt necessàries la resta de la seva vida educativa.

Dotar la ciutat d'una xarxa d'escoles bressol municipals ha estat una de les prioritats del govern municipal. En poc més d’una dècada, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa tres escoles bressol municipals.