Esteu aquí

25.344 santjoanencs i santjoanenques convocats a les eleccions al Parlament aquest dijous

20/12/2017 - Eleccions

Un total de 25.344 ciutadans i ciutadanes de Sant Joan Despí tenen dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren aquest dijous 21 de desembre. En aquests comicis, a la circumscripció de Barcelona hi concorren 10 candidatures.

Durant la jornada electoral, a Sant Joan Despí hi haurà instal·lats 9 col·legis electorals distribuïts per tots els barris de la ciutat. Els col·legis són els habituals de les darreres conteses electorals i es poden localitzar en aquest mapa.

Els col·legis electorals estaran oberts de les 9 a les 20 hores del dijous 21 de desembre. Els electors poden consultar a la seva targeta censal la mesa i el local electoral on els pertoca votar. També poden fer la consulta en aquest enllaç.

Per exercir el dret a vot en la mesa electoral, cal identificar-se amb algun d'aquests documents: Document Nacional d'Identitat (DNI), Passaport (amb fotografia) o bé el Permís de conduir (amb fotografia).

Les eleccions tenen lloc en dia feiner. Les empreses han de concedir a les persones treballadores un permís retribuït dins de la jornada laboral perquè puguin exercir el seu dret a votar. Aquest permís es determina en funció de la jornada laboral i del nombre d’hores laborables que coincideixen amb l’horari de votació. Tota la informació sobre la participació de les persones treballadores en les eleccions al Parlament es pot consultar en aquesta ordre publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, en coordinació amb la Creu Roja, posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei gratuït d'acompanyament amb vehicle adaptat fins als col·legis electorals. Per demanar aquest servei cal adreçar-se a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (Camí del Mig, 9 - Telèfon 934806000) en el següent horari: dimecres 20, de 8.30 a 14 hores i de 16.30 a 19.30 hores; i dijous 21, a partir de les 8 hores.

Seguiment dels resultats

La web municipal www.sjdespi.net informarà del desenvolupament de la jornada electoral i oferirà dades de participació corresponents a les 13 hores i a les 18 hores. A partir de les 20 hores facilitarà l'escrutini dels vots a la ciutat en temps real. El seguiment de la jornada electoral a Sant Joan Despí també es podrà fer a través de les xarxes socials municipals https://www.facebook.com/ajuntamentsjdespi.cat/https://twitter.com/AjSJDespi.