Esteu aquí

Comencen les sessions de l'Aula Cultural de la Gent Gran

08/10/2019 - Gent gran

L'Aula Cultural de la Gent Gran, l'espai de formació permanent adreçat al col·lectiu senior de Sant Joan Despí, torna aquesta temporada amb noves conferències setmanals per ampliar coneixements i aprofundir en temes d'interès sociocultural.

El programa de l'Aula Cultural d'octubre a desembre de 2019 inclou nou conferències sobre àmbits com la història, la salut, l'art, la gastronomia, l'antropologia o la ciència. A més, la darrera sessió serà una sortida al parc Samà i al Museu de la Ràdio (consulteu la programació completa a www.sjdespi.net/gent-gran/aula-cultural)

Les sessions de l'Aula Cultural es fan els dimecres, de 17 a 18 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona (av. Barcelona, 41). L'entrada és lliure.

L'Aula Cultural de la Gent Gran va néixer fa 20 anys amb la filosofia que la formació és quelcom que s'ha de fer al llarg de tota la vida, no només en una etapa puntual. La primera sessió de l'Aula Cultural va tenir lloc el 14 d'abril de 1999 amb el títol 'No ens oblidem de la memòria'. Des de llavors, hi ha hagut més de 500 sessions que ens han ajudat a aprofundir en temes d'interès sociocultural, gràcies a ponents experts en cada matèria.

Una comissió de gent gran és l'encarregada de definir el programa de conferències i visites guiades. La comissió està formada per persones voluntàries que es reuneixen periòdicament per treballar els temes d'interès que es tractaran cada dimecres.

Programa d'activitats per a la gent gran

L'Aula Cultural de la Gent Gran és una de les múltiples activitats que l'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza per promoure un envelliment actiu i participatiu. Una altra activitat destacada és la Passejada de la Gent Gran, que aquest mes d'octubre també ha tornat a l'activitat, amb sortides cada dimarts a les 9.15 hores des de l'Àrea de Serveis a la Persona. Les passejades alternen rutes per la ciutat amb rutes pel Baix Llobregat.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí també organitza anualment els tallers de la gent gran, amb activitats formatives i lúdiques com ara ioga, anglès, informàtica o manualitats, i pels volts del mes de maig la ciutat celebra la Setmana de la Gent Gran.