Esteu aquí

La Setmana de la Mobilitat Sostenible ens planteja reptes que esdevinguin quotidians per moure’ns sense emissions

11/09/2020 - Medi Ambient

L’Ajuntament de Sant Joan Despí se suma del 16 al 22 de setembre a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Amb el lema Per una mobilitat sense emissions, aquest any Sant Joan Despí planteja un conjunt de reptes a la ciutadania per tal que moure’s sense emissions formi part de la vida quotidiana.

D'aquesta manera, per promoure una mobilitat sostenible a Sant Joan Despí, l’Ajuntament convida cada dia a superar un repte: pedalejar, caminar més, utilitzar el transport públic, descobrir els principals contaminants dels vehicles amb motor de combustió, utilitzar els camins saludables i els carrils bici, deixar el cotxe a casa... Entre totes les persones que participin en aquests reptes, se sortejaran regals com un abonament d’un any a l’e-Bicibox, un smartwatch i un xec per valor de 100 euros. Hi podeu participar a www.sjdespi.net/wca/la-ciutat-temes/mobilitat/setmana-de-la-mobilitat-sostenible-2020

Amb aquesta iniciativa, la Setmana de la Mobilitat Sostenible de Sant Joan Despí vol fomentar els hàbits de mobilitat que contribueixen a la salut de les persones i a la preservació del medi ambient: desplaçar-se a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric i, alhora, visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible també es viurà a la Jugatecambiental dels caps de setmana als parcs de la Fontsanta i de Torreblanca. El 19 de setembre, amb les activitats Jocs sense soroll i Els experiments de la contaminació de l’aire i taller de reflectants; el 26 de setembre, amb Les papallones del parc i el canvi climàtic; i el 27 de setembre amb la Gimcana de la Mobilitat i L’oca de la mobilitat

Una de les activitats més populars de la Setmana és tradicionalment La Baixcicletada, que enguany no se celebrarà de manera presencial donada la situació sanitària provocada per la COVID-19. Tot i això, La Baixcicletada no se suspèn i es proposa el www.reptebaixcicletada.cat, amb reptes a realitzar sol o en família. El repte de La Baixcicletada es podrà fer de l’11 al 27 de setembre i els participants entraran en el sorteig de quatre bicicletes.