Esteu aquí

La Setmana de la Mobilitat Sostenible promou hàbits saludables i segurs

13/09/2019 - Medi Ambient

Sant Joan Despí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2019 amb un seguit d'activitats que promouen els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Enguany, la Setmana de la Mobilitat Sostenible té per lema 'Camina amb nosaltres!' i ens anima a moure'ns a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

La primera activitat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Joan Despí és una caminada cultural pel riu Llobregat el 14 de setembre, per conèixer la importància històrica del riu tot passejant.

El 20 de setembre celebrem el Dia sense cotxes i els infants i joves de la ciutat ens conviden a deixar el cotxe o la moto a casa i desplaçar-nos fins a l'escola caminant, en bici o en transport públic.

També el 20 de setembre, de 17 a 20 hores, hi haurà carpes informatives i amb activitats als carrers del Bon Viatge i de J. F. Kennedy. Al carrer del Bon Viatge hi haurà activitats dirigides al públic infantil per conscienciar els més petits sobre hàbits saludables en la mobilitat. I al carrer de J. F. Kennedy hi haurà un estand informatiu sobre noves solucions de mobilitat per a la ciutat com ara el Bicibox, l'e-Bicibox, el Park&Ride o les zones de baixes emissions.

El 22 de setembre, la Jugatecambiental se suma a la Setmana de la Mobilitat amb una gimcana de la mobilitat sostenible i segura que es fa tant al parc de la Fontsanta com al parc de Torreblanca, de 12 a 13.30 h.

I el 29 de setembre té lloc La Baixcicletada, una pedalada popular que aplega 8 municipis del Baix Llobregat i L'Hospitalet de Llobregat. El punt de trobada a Sant Joan Despí és a les 11.25 h a la rambla de Josep Maria Jujol.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat es completen amb la caminada de la gent gran del proper 1 d'octubre.

D'aquesta manera Sant Joan Despí se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com la visualització dels canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Més informació al programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2019 a Sant Joan Despí