Esteu aquí

Activitats de sensibilització en el marc del Dia del Medi Ambient

05/06/2018 - Medi Ambient

Sant Joan Despí celebra aquesta setmana el Dia del Medi Ambient i la Setmana de l'Energia amb diferents activitats de sensibilització i de conscienciació sobre la necessitat de tenir cura del nostre entorn i de protegir-lo.

Dimecres 6 de juny, a partir de les 18 hores, la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí acull la Gimcana d'eficiència energètica, una activitat fresca, lúdica i pedagògica per reflexionar sobre eficiència, ciència i energia. La gimcana està adreçada a tots els públics, a partir dels cinc anys. L'activitat s'emmarca dins del projecte De l'hort a la biblioteca.

La contaminació atmosfèrica és una de les principals problemàtiques per al medi ambient i també per a la salut de les persones. Dijous 7 de juny, a les 18.30 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona, el divulgador científic de l'Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) i president de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), Raül Toran, oferirà una conferència sota el títol 'Escola i salut. Com afecta la contaminació als nostres infants'. En aquesta xerrada, Toran reflexionarà sobre com la qualitat de l'aire, el soroll o la manca d'espais verds influeixen en el desenvolupament dels infants i quin paper hi juga el disseny de les ciutats.

Per tancar una setmana dedicada al medi ambient, Sant Joan Despí organitza una nit dedicada als ratpenats. La Batnight tindrà lloc dissabte 9 de juny, a les 21 hores, a l'Aula Ambiental del parc de la Fontsanta. Els participants aprendran a detectar els ratpenats del parc i coneixeran quins beneficis aporten aquests mamífers voladors.

Sant Joan Despí és una ciutat compromesa amb el medi ambient i amb la seva protecció. En els darrers anys, l'Ajuntament ha endegat múltiples accions per afavorir la sostenibilitat, l'eficiència energètica, l'estalvi d'aigua i els espais verds. Entre altres, destaquen la posada en funcionament de 61 horts municipals, l'ús d'aigua freàtica per al reg de parcs i jardins, la potenciació del transport públic i de l'ús de la bicicleta, i una planificació urbanística dirigida a pacificar el trànsit, tot reduint la contaminació i el soroll.