Esteu aquí

Activitats mediambientals per a tothom, a Sant Joan Despí

12/05/2017 - Medi Ambient

Aquest diumenge 14 de maig Sant Joan Despí ofereix diverses activitats mediambientals a la ciutadania, un exemple més del ferm compromís de la ciutat amb el medi ambient. A més de les jugateques ambientals, que tenen lloc cada diumenge als parcs de la Fontsanta i de Torreblanca a les 11.30 hores, aquest diumenge de primavera es podrà descobrir el jardí de les papallones o bé participar en un testing de biodiversitat.

El jardí de les papallones es troba al parc de la Fontsanta i diumenge a les 11.30 hores hi tindrà lloc una activitat, dirigida principalment a un públic familiar, on s’aprendrà sobre aquest espai i se’n tindrà cura. Per participar-hi cal inscriure’s per correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat o trucant al 93 256 22 20. Els i les participants podran, a més, veure l’hotel d’insectes que alumnes de l’escola El Brot i el Centre Mediambiental L’Arrel han instal·lat recentment en aquest espai. Aquests habitacles afavoreixen la presència d’insectes ajudant a la seva conservació i incrementant la biodiversitat de la zona. Pel que fa al testing, l’objectiu és fotografiar el màxim número d’espècies possible per tal d’elaborar el catàleg de la biodiversitat de Sant Joan Despí. L’activitat comença a les 10 hores a l’àrea de lleure del riu i cal portar càmera de fotos. Per a més informació podeu escriure un correu electrònic a mediambient@sjdespi.net o trucar al 93 480 60 13.

Altres activitats destinades a promoure la consciència mediambiental entre la població són les Nits de descoberta, emmarcades dins el projecte de l’Aula Ambiental i dirigides a un públic adult. El 6 de maig passat va tenir lloc la Batnight, que va permetre als i les participants aprendre sobre els ratpenats, realitzar caixes niu i fer una sortida nocturna de detecció al parc de la Fontsanta. El proper 16 de juny es durà a terme una altra nit de descoberta, aquest cop per a observar les papallones nocturnes. Serà a les 21.30 hores al jardí de les papallones del parc de la Fontsanta.