Esteu aquí

Un diàleg entre els joves europeus sobre sostenibilitat tanca la campanya #UnArbrePerEuropa

21/07/2020 - Medi Ambient

Sant Joan Despí se suma al final de la campanya #UnArbrePerEuropa, impulsada per l'associació juvenil Equip Europa amb el suport de l'Oficina de Parlament Europeu. L’acte final serà un Diàleg Europeu sobre la Sostenibilitat Local entre joves i autoritats previst per al proper cap de setmana.

#UnArbrePerEuropa néixer l'octubre de 2019, arran d'un tweet de David Sassoli, el President de Parlament Europeu. En ell, Sassoli convidava a tots els alcaldes i alcaldesses d'Europa a plantar a l'almenys un arbre en resposta als incendis que van assolar a Europa el passat estiu. L'associació juvenil Equip Europa va decidir convertir aquesta invitació a una campanya, i des de llavors han aconseguit que prop de dos-cents alcaldes s'adhereixin a la iniciativa i que més de tres mil arbres es planten en municipis de tot Espanya.

Des de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ens hem adherint a aquesta campanya tot plantant 3 lledoners (Celtis australis), 5 freixes (Fraxinus angustifolia), 50 àlbers (Populus alba), 50 àlbers negres (Populus nigra), 2 alzines (Quercus ilex), 5 tamarius (Tamarix gallica) i 5 oms (Ulmus minor) al nostre municipi.

Per reflexionar sobre maneres més efectives de promoure la Sostenibilitat Local per tota la geografia europea, els ambaixadors i ambaixadores de #UnÁrbolPorEuropa estan recopilant informació sobre l'opinió dels joves a l’respecte. Els i les joves de Sant Joan Despí que vulguin deixar les seves idees sobre la sostenibilitat davant les institucions europees, poden  participar per dues vies:

  • A través d’una consulta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRlFGBxnmuJ9K_DteCOBbr91AGUheE78rxxe0rzoM1yHtbZg/viewform

  • Participant al Fòrum deliberatiu virtual dels dies 24 i el 25 de juliol:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepYg-m7OAI0Is-UZEaAkvV-oh7tGa98rAdY6ATYBR2y9DLwg/viewform