Esteu aquí

Inaugurat oficialment l'aparcament d'intercanvi de l'estació de Rodalies

07/02/2018 - Alcalde

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet aquest dimecres la inauguració oficial de l'aparcament d'intercanvi Park&Ride de l'estació de Rodalies de Sant Joan Despí. El nou servei ofereix 41 places d'aparcament reservades per als usuaris del tren i d'altres transports públics, amb l'objectiu de facilitar la intermodalitat i de reduir l'ús del vehicle privat.

L'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, i el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, han participat en la inauguració del Park&Ride de Sant Joan Despí, el primer aparcament d'intercanvi metropolità que ha posat en marxa l'AMB, juntament amb el de Castelldefels. A la nostra ciutat, el Park&Ride està ubicat al carrer de Jacint Verdaguer, al costat de la passarel·la que dóna accés a l'estació de Rodalies.

Durant la inauguració, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha explicat que "el Park&Ride és un intercanviador entre el vehicle privat i el transport públic que ofereix als usuaris del transport públic la possibilitat de deixar-hi el vehicle de forma gratuïta".

Segons Poveda, la posada en marxa dels aparcaments d'intercanvi "és una de les actuacions de l'AMB per tal de combatre el canvi climàtic i millorar la qualitat de l'aire, juntament amb d'altres com la renovació d'autobusos, el foment de la bicicleta o la creació de zones de baixes emissions".

Per la seva banda, el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, ha volgut posar en valor "la feina que fan els operadors del transport públic i les autoritats per tal de millorar l'oferta de mobilitat pública".
 

Com funciona el sistema?

L'aparcament Park&Ride (P+R) de Sant Joan Despí disposa de 41 places per als usuaris del transport públic.

L'horari de funcionament del P+R és de dilluns a divendres feiners, de 5 a 23 hores. En aquest horari, les places estan reservades exclusivament per a aquelles persones que facin ús del transport públic.

Per beneficiar-se del Park&Ride, cal descarregar-se l'aplicació gratuïta AMB P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans, que està disponible a Android i iOS. Un cop fet el registre a l'aplicació, ja es poden utilitzar les places d'aparcament P+R de la forma següent:
  1. Aparcar el vehicle, iniciar el servei amb l'aplicació i agafar el transport públic
  2. A la tornada del viatge, cal autoritzar el títol de transport a la màquina ubicada al vestíbul de l'estació de Rodalies que comprova que l'usuari realment ha utilitzat el transport públic
  3. Finalitzar el servei i alliberar la plaça
El sistema està pensat per a usuaris freqüents del transport públic, per la qual cosa:

- Els títols vàlids per gaudir del servei són:
T-10, T-10 Treballadors, packs especials Berguedà i Ripollès, T-4, Passi d'Acompanyant, Bonotren 10 viatges Rodalies
T-50/30, T-70/30, T-FM/FN 70/90 GEN, T-FM/FN 70/90 ESP, T-Mes, T-Mes FM/FN GEN, T-Mes FM/FN ESP, Abonament mensual RENFE
T-Trimestre, T-Trimestre FM/FN GEN, T-Trimestre FM/FN ESP, T-Jove, T-Jove FM/FN GEN, T-Jove FM/FN ESP, Abonament trimestral RENFE
Targeta rosa gratuïta

- Els títols exclosos del servei són:
Bitllets senzills, Bitllets d'anada i tornada, T-Dia, T-16, T-Esdeveniment, Serveis Regionals.

Els títols temporals -com la T-Mes o la T-50/30- s'han d'autoritzar només una vegada a la màquina comprovadora i són vàlids per beneficiar-se del servei fins a la seva data de caducitat. Mentre que els títols no temporals -com la T-10- s'han d'autoritzar a la màquina comprovadora cada vegada que s'utilitzi el servei i són vàlids durant 24 hores des de l'inici del servei a l'aplicació.
 

Per a més informació

Telèfon 93 033 33 33 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores)
http://www.amb.cat/aparcamentsintercanvi