Esteu aquí

La línia d'autobús E79 canvia de numeració i passa a dir-se E43

19/07/2018 - Mobilitat

A partir de divendres 20 de juliol, la línia d'autobús E79 canvia de numeració i passa a denominar-se E43 AMB Exprés. Aquesta línia, que es va posar en marxa el mes d'abril passat, té com a punt d'origen Sant Joan Despí i enllaça de forma directa amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, tot connectant amb Tram, Metro i altres línies de bus.

Gràcies a la combinació entre la línia L79 i l'E43 (fins ara E79), en hores de màxima afluència hi ha un bus cada 5 minuts en direcció a Barcelona en el tram comú on coincideixen les dues línies.
 

Sis parades a Sant Joan Despí

La línia E43 (fins ara E79) funciona de dilluns a divendres feiners (excepte agost), amb una freqüència de pas d'un autobús cada 15 minuts. A Sant Joan Despí, l'E43 té sis parades: av. Barcelona-c. Major; av. Barcelona-rbla. Josep Maria Jujol; Via Llobregat-c. Baltasar d'Espanya; c. Creu d'en Muntaner-c. Major; ctra. BV2001-Benzinera; crtra. BV2001-av. Onze de Setembre.

Dues d'aquestes parades (sentit Barcelona: Via Llobregat-c. Baltasar d'Espanya i av. Barcelona-rbla. Josep Maria Jujol) coincideixen amb el recorregut de la línia L79 que, procedent de Sant Boi de Llobregat, també enllaça amb la Diagonal de Barcelona. En aquestes parades, els usuaris disposen d'un bus cada 5 minuts en hores de màxima afluència per desplaçar-se de forma ràpida i directa a aquesta zona de la capital catalana.

En el seu recorregut per Sant Joan Despí, l'E43 fa parada, entre altres, al costat de l'estació de tramvia de Bon Viatge, al davant del poliesportiu Salvador Gimeno o a l'avinguda de l'Onze de Setembre, on dona un servei important als veïns i veïnes de la zona de les Begudes, un nou sector de la ciutat ara en desenvolupament urbanístic.
 

Directa a la Diagonal

Des de Sant Joan Despí, l'E43 connecta de forma ràpida i directa amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, a través de l'autopista B23. A Barcelona, la línia té set parades, tot cobrint la zona universitària i fins a l'àrea comercial de l'Illa.

L'E43 facilita l'intercanvi amb altres transports públics: amb les línies T1 i T2 del Tram, a la parada de Bon Viatge; amb les línies 3 i 9 el Metro, des de l'inici de l'av. Diagonal; i amb altres línies de bus metropolità, al llarg de tot el seu recorregut.
 

Xarxa d'altes prestacions

L'E43 forma part de la xarxa de bus metropolità d'altes prestacions que ha implantat l'AMB amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport públic i donar resposta als corredors de mobilitat amb més demanda mitjançant recorreguts més directes i més freqüents.

Actualment, Sant Joan Despí disposa de 16 línies de bus metropolità (14 diürnes i 2 nocturnes). A més, la ciutat té servei de les línies T1, T2 i T3 del tramvia i de les línies R1 i R4 de Rodalies.