Esteu aquí

S'habiliten nous espais d’aparcament de vehicles a la ciutat

17/05/2018 - Mobilitat

Sant Joan Despí suma noves places d'aparcament. D’una banda, recentment ha entrat en funcionament l’ampliació de l’aparcament ubicat al costat del Centre de Formació de Persones Adultes Arquitecte Jujol, al carrer del Tambor del Bruc. Abans de la intervenció, la zona disposava de 26 places d’estacionament que ara s’han incrementat fins a les 44.

L’Ajuntament ha reaprofitat un terreny adjacent que fins ara utilitzava la Policia Local com a dipòsit municipal per ampliar aquesta zona d’aparcament lliure. La intervenció s’ha aprofitat per millorar la senyalització i accesibilitat a través del túnel soterrat que comunica aquesta zona amb l’altra banda de les vies del tren. De fet, de 8.30 a 9.30 h i de 16.15 a 17.15 h l’espai està reservat a les famílies que porten els seus fills i filles a l’escola Pau Casals.

D'altra banda, aquest mes de maig està previst que comencin les obres d'ampliació de l'aparcament regulat ubicat al carrer de la Creu d'en Muntaner cantonada amb el carrer Major, davant del poliesportiu Salvador Gimeno. En aquest cas també s’aprofitarà un terreny de propietat municipal per construir un aparcament de 41 places, que se sumaran a les 119 que té actualment el pàrquing, que tindrà quatre places reservades per a cotxes de persones amb mobilitat reduïda.

L’entrada de vehicles es mantindrà pel carrer de la Creu d’en Muntaner, però també s’habilitarà un accés de vianants des del carrer Major. L’obra, amb un termini de construcció d’un mes i mig aproximadament, s’ha adjudicat per 71.000 euros.

Aquest projecte, però, va més enllà, ja que s’aprofitarà per construir un sistema de drenatge sostenible per evacuar les aigües pluvials que tindrà una doble finalitat: recollir aquestes aigües en un dipòsit soterrani amb capacitat per a 155.000 litres i la recàrrega de l’aqüífer a través de la pròpia infiltració. El sistema està basat en l’acumulació i infiltració mitjançant la instal·lació d’un paviment permeable drenant i la instal·lació d’un dipòsit que actua com a biofiltre preservant i restaurant la qualitat de l’aigua. També es millorarà tot el perímetre de l’aparcament plantant arbustos i s’instal·larà il·luminació de tecnologia led als fanals existents.

Estacionament gratuït per als cotxes ‘zero emissions’

D’altra banda, des d’abril els vehicles identificats amb el distintiu de 'zero emissions' estan exempts del pagament de les dues primeres hores en les zones d’estacionament regulat. Per gaudir del descompte els titulars ho han de notificar a l’Ajuntament mitjançant una instància. Un cop s’ha fet aquest pas, i quan es comprovi que s’acompleixen els requisits, el conductor podrà estacionar el vehicle a través de l’app IParkMe. La tarifa s’aplicarà en les dues primeres hores, llevat que la zona regulada prevegi un temps màxim d’estacionament inferior.