Esteu aquí

Una desena d'activitats per celebrar la Setmana de la Mobilitat

14/09/2018 - Mobilitat

Sant Joan Despí celebra a partir del 16 de setembre la Setmana de la Mobilitat amb una desena d'activitats amb les quals vol promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en transport públic o en vehicle elèctric, així com fer palès que és possible millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació si canviem de costums en els nostres desplaçaments.

Com cada any, Sant Joan Despí s'adhereix a la celebració de la Setmana de la Mobilitat, que enguany a Catalunya té com a lema 'Combina i mou-te', amb la intenció de promoure la utilització de diferents tipus de transport segons els desplaçaments. 

A Sant Joan Despí, les activitats de la Setmana de la Mobilitat comencen el 16 de setembre amb una caminada cultural pel riu Llobregat per tal de donar a conèixer la importància històrica del riu tot fent una passejada. Dins la Setmana de la Mobilitat també es faran dues caminades de la gent gran: un itinerari curt per Sant Joan Despí (18 de setembre) i un itinerari de 3 hores pel Baix Llobregat (25 de setembre). Mentre que el 28 de setembre tindrà lloc una caminada conjunta entre Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern pels camins saludables dels quatre municipis fins arribar al parc de Torreblanca.

Un dels objectius de la Setmana de la Mobilitat és donar a conèixer formes de transport alternatives i més sostenibles. Per això, el 19 de setembre, de 17 a 20 hores, s'instal·larà a la plaça de l'Ermita un stand informatiu sobre mobilitat intel·ligent, amb les noves solucions de mobilitat que hi ha a la ciutat com ara el carsharing (servei de cotxe compartit). 

Els més petits també participen en la Setmana de la Mobilitat amb diferents activitats: el 20 de setembre s'organitza la pedalada de contes, una marxa en bicicleta amb diverses parades on s'explicaran contes; el 21 de setembre, els nens i nenes de Sant Joan Despí convidaran els seus familiars a deixar el cotxe i les motos a casa i a desplaçar-se fins a l'escola caminant, en bicicleta o en transport públic; i el 23 de setembre, la Jugatecambiental del parc de la Fontsanta tindrà com a activitat una gimcana de la mobilitat sostenible i segura.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat continuen el 29 de setembre amb un taller sobre la contaminació acústica a l'Aula ambiental del parc de la Fontsanta. I el 30 de setembre tindrà lloc una de les activitats més populars: la Baixcicletada, una marxa ciclista per set municipis del Baix Llobregat i per l'Hospitalet amb final al parc de Torreblanca. El punt de trobada a Sant Joan Despí serà a les 11.25 hores a la rambla de Josep Maria Jujol.

La bicicleta també és la protagonista del taller de reparació de bicis que organitza la Deixalleria de la Fontsanta i que es farà el 7 d'octubre per tal que els usuaris del vehicle de dues rodes puguin adquirir coneixements bàsics en cas d'una punxada o d'haver de regular els frens.
 

Taller de bicicleta per a dones

Una de les novetats de la Setmana de la Mobilitat d'enguany a Sant Joan Despí és la realització d'un taller per a dones per aprendre a anar en bicicleta. Està adreçat a dones a partir de 15 anys i es desenvoluparà en quatre sessions els dies 20 i 27 d'octubre i 10 i 17 de novembre. Per fer possible aquest taller, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha fet una crida a aquelles dones que vulguin formar-se com a voluntàries per tal d'ajudar d'altres dones a aprendre a anar en bici. El 20 de setembre tindrà lloc una sessió de formació de voluntàries on es donaran a conèixer tècniques per ensenyar a anar en bici i s'explicarà el paper de la bicicleta en l'emancipació de la dona.

Per a més informació, consulteu el programa de la Setmana de la Mobilitat