Esteu aquí

L'Ajuntament activa un pla de xoc per prevenir la proliferació de paneroles

12/03/2018 - Sanitat

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa un pla de xoc per prevenir la proliferació de paneroles -insectes també coneguts pel nom d'escarabats de cuina-. Aquest pla especial consisteix en la realització d'actuacions periòdiques amb insecticides sobre la xarxa de clavegueram. El primer dels tractaments es fa aquesta setmana.

En els darrers anys hi ha hagut una major presència de paneroles per diferents causes, com ara les altes temperatures, la manca de pluges torrencials, el canvi climàtic i la impossibilitat d'utilitzar determinats productes que afecten al medi ambient. Per tal de reduir la presència de paneroles a la via pública durant l'estiu -l'època de major proliferació de la plaga-, l'Ajuntament activa ara un pla d'actuació especial.

El pla consisteix en l'aplicació de productes insecticides a pous i embornals del clavegueram de diferents carrers de la ciutat, per tal que les paneroles no es reprodueixin i no proliferin quan faci més calor. La primera aplicació es fa aquest mes de març i la resta d'actuacions es faran durant la primavera i l'estiu.

L'Ajuntament pot actuar al clavegueram però també es recomana a les comunitats de propietaris que realitzin una neteja anual per mantenir els baixants lliures de matèria orgànica i evitar així que les paneroles puguin accedir-hi.

Es recomana que quan es detectin paneroles o rates (també es fan tractaments al clavegueram contra els rosegadors) es truqui al Departament de Sanitat, al telèfon 93 477 00 51.