Esteu aquí

Enderrocat un edifici il·legal per convertir els terrenys en una nova zona verda per a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha enderrocat un edifici il·legal ubicat en uns terrenys situats entre l’avinguda de Barcelona, el passeig del Canal i el carrer de Francesc Macià, al barri Centre. L’immoble, construït als anys 50, se situa en uns terrenys qualificats com a zona verda, fet que va motivar l’Ajuntament a iniciar els tràmits necessaris per enderrocar-lo i dedicar l’espai alliberat a l’ús que contempla el Pla General Metropolità.

Aquest edifici, ubicat al número 39 de l’avinguda de Barcelona, era utilitzat, en part, per l’Associació de Veïns i Veïnes El Pi, tot i que anys enrere havia estat habitat. Aquesta entitat es traslladarà a un local facilitat per l’Ajuntament al carrer de Previsió, tot i que de manera temporal realitza les seves activitats a la Masia de Ca l’Armand, fins al seu trasllat definitiu.

Reurbanització de l’entorn

Un cop enderrocada aquesta construcció il·legal, l’Ajuntament de Sant Joan Despí reurbanitzarà aquest espai alliberat i el seu entorn, de quasi 5.000 metres quadrats, per crear un nou àmbit de centralitat al barri Centre amb zones verdes, jocs infantils i espai d’aparcament. També es millorarà la il·luminació i es dotarà de nous elements urbans, com bancs i papereres.

Durant l’enderroc s’ha preservat l’arbrat existent i es plantaran nous exemplars. La intervenció també permetrà donar continuïtat al carril bici de l’avinguda de Barcelona, en calçada, seguint les recomanacions establertes per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31