Campanya civisme

 

EL CIVISME, COMPROMÍS DEL CIUTAT

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa la campanya FICA-T'HO AL CAP. SJD NETA I CÍVICA. Un conjunt d’actuacions de conscienciació que volen ser quelcom més que uns anuncis i uns quants missatges publicitaris. L’administració municipal aboca molts recursos (uns tres milions d'euros l’any en neteja i recollida de residus) per mantenir la ciutat en bon estat, però cal no oblidar que això no dóna via lliure als incívics: tenir algú que saps que després passarà a netejar no és un argument vàlid i està molt lluny de la societat que la majoria de nosaltres volem construir. La solució a les actituds incíviques no passa per l’agument constant de recursos econòmics per fer-li front. L’Ajuntament aviat renovarà la concessió púbica del sistema de neteja i seguirà treballant per fer-lo més efectiu, però hem de recodar que, com a ciutadans, tenim una responsabilitat vers l’espai urbà que fem servir.

Aquesta responsabilitat es la base de la campanya i que es vol traduir en l’elaboració d’un gran compromís col·lectiu pel civisme. Per això, es convida la ciutadania a fer seu el missatge i que la veu de la majoria arribi amb força a les persones que encara no tenen present que hem de vetllar pel bon estat dels nostres carrers, places, equipaments i zones verdes. Són de tots i totes.

Gràficament, els missatges que es difondran a través dels mitjans municipals (publicitat exterior, pàgina web, xarxes socials, publicacions...) s’estructuren en tres grans eixos: conscienciar als propietaris de gossos que cal recollir les defecacions que l’animal fa a la via pública; recordar els serveis municipal destinats a retirar mobles i andròmines del carrer, i incicidr un cop més en el bon ús de contenidors i papereres.

La campanya gràfica s’acompanyarà d’actuacions informatives al carrer i als centres educatius, així com una intensificació de l’acció policial davant actituds contràries a l’ordenança municipal de civisme.

Per això, us convidem a fer públic el vostre compromís pel civisme >> (signa aquí el teu compromís)
Només cal que envieu el vostre nom, que se sumarà als de molts altres veïns i veïnes que es comprometen a tenir una actitud més activa per una ciutat més cívica.