Esteu aquí

Visita institucional a la planta de Reig Jofre que produirà la vacuna de Janssen contra la COVID-19

26/03/2021 - Alcalde

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Espanya, Reyes Maroto; el comisari de Mercat Interior de la Unió Europea (UE), Thierry Breton, i l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han visitat aquest divendres la planta de la companyia farmacèutica Reig Jofre, situada a Sant Joan Despí. Aquesta planta produirà properament la vacuna de Janssen contra la COVID-19. Prèviament a la visita, la ministra i el comissari de Mercat Interior han mantingut una trobada a la planta santjoanenca per analitzar els processos de producció i de distribució de vacunes i el treball conjunt entre Espanya i la Unió Europea. 

La companyia Reig Jofre ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutical Companies de Johnson & Johnson (Janssen) per a la transferència tecnològica de la producció de la seva vacuna contra la COVID-19 Ad26.COV2-S. La planta de Sant Joan Despí serà la responsable de la formulació, l'ompliment i l'envasatge de la vacuna, que començarà a produir a final de juny. Serà l'única planta d'Espanya que fabricarà la vacuna de Janssen. 

L'any 2018, Reig Jofre va iniciar a Sant Joan Despí la construcció d'una nova planta de productes injectables per triplicar la seva capacitat. La companyia compta amb tecnologia d'última generació en injectables, amb una alta capacitat disponible i té una gran experiència en producció de biològics. 

Durant la visita a Reig Jofre, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha destacat que "d'aquesta planta sortiran milions d'il·lusions per als espanyols i els europeus". Per la seva banda, el comissari de Mercat Interior de la UE, Thierry Breton, ha manifestat que "és impressionant la qualitat, la implicació i la professionalitat d'aquesta planta. L'acord de Reig Jofre amb Janssen és exemplar"